www.sliwa.com.pl

Cukiernia Rodzinna
Piotr Śliwa i Małgorzata Bejm, Tradycje cukiernicze od 1958

Tort rzymski

trzy blaty bezowe z prażonymi orzechami włoskimi przekładane kremem grylażowym
( grylaż : mielone na pastę prażone orzechy laskowe ).

Tort hiszpański

suszone blaty bezowe przekładane bitą śmietaną.

Tort pychotka

kruche blaty na maśle z bezą i orzechami przekładane kremem maślano-budyniowym.

Czarny las

pączowane blaty czekoladowe przekładane bitą śmietaną z wiśniami.

Owocowy

biszkoptowe blaty przekładane kremem owocowym lub kremem maślano-budyniowym wykańczane kompozycją z owoców i galaretką.

Migdałowy

cienkie, mocno czekoladowe blaty pączowane alkoholem, przekładane kremem śmietanowo-migdałowym.

Czekoladowy

Śmietanowy z poziomkami

zamiennie malina, trusdkawka itp.

Orzechowy - nowy

Inne oferowane smaki:

chałwowy, włoskikawowy, kawowy, makowy